Catalonia Hotels & Resorts guanya el premi a la “Millor iniciativa social” de CaixaBank Hotels & Tourism a Barcelona

Enguany els guardons celebren una edició especial que reconeix les millors iniciatives socials i innovadores que el sector ha posat en marxa durant 2020 per adaptar-se a la crisi derivada de la COVID-19.

La directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, ha destacat la capacitat d'adaptació del sector a la situació durant aquest últim any i el compromís de l'entitat per contribuir a la seva recuperació.

El proper 19 de maig es donaran a conèixer els noms de les empreses guanyadores a nivell nacional durant la celebració de la fira turística més rellevant del sector, Fitur.

Barcelona, 5 de maig del 2021, Catalonia Hotels & Resorts és un dels guanyadors de la fase regional de la tercera edició dels premis Hotels & Tourism de CaixaBank a Barcelona, que enguany celebren una edició especial i reconeixen les millors iniciatives socials i innovadores que el sector ha posat en marxa durant 2020 per adaptar-se a la crisi derivada de la COVID-19. Després d'analitzar les característiques dels diferents projectes i iniciatives presentades, s'han seleccionat les millors companyies o entitats del sector turístic i hoteler que han posat en marxa les millors iniciatives en les diferents categories dels premis: “Social”, “Innovació” i “Institucional”.

Catalonia Hotels & Resorts ha guanyat el premi a la “Millor iniciativa social”, per la cessió dels hotels salut i la seva activitat solidària pre i post COVID-19.

La cadena va posar a la disposició de la urgència sanitària tots els seus hotels després del tancament de les portes de tots els establiments per l’impacte de la pandèmia. Un oferiment de més de 70 hotels i 10.000 habitacions a Espanya, Europa i el Carib. Dels 55 establiments a Espanya, 4 van obrir les seves portes per a actuar com a extensions hospitalàries, allotjant a més de 1.000 pacients que es van recuperar de la Covid-19 en el propi establiment. I altres dos hotels van oferir més de 3.700 estades per cuidar a qui més ens ha cuidat: el personal sanitari que durant aquells dies no podia tornar a casa seva.

Aquesta iniciativa forma part del Compromís Catalonia, un propòsit que actua com a motor per a desenvolupar accions que responen a les exigències del món actual buscant una millora del benestar social.

Durant tot el temps que aquests hotels estaven donant suport a les autoritats sanitàries, es va posar en marxa una acció a les televisions i pantalles de l’hotel per apropar missatges d’ànim tant pels pacients com per al personal sanitari. Missatges que la ciutadania estava enviant a través del correu electrònic compromíso@cataloniahotels.com. Fotos, vídeos i dibuixos amb paraules d'esperança per mantenir el ànims en aquells dies tan complicats.

Sant Jordi Solidari. Les tradicionals i esperades parades de roses i llibres a la Diada de Sant Jordi es van traslladar als hotels medicalitzats gràcies a una acció impulsada de forma interna entre empleats i col·laboradors. En menys d'una setmana es van recollir 1.700 llibres amb dedicatòries i missatges de suport i, juntament amb les tradicionals roses, es van repartir entre pacients i personal sanitari.

La directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, ha explicat que aquesta edició especial dels premis Hotels & Tourism de CaixaBank té com a objectiu reconèixer els esforços i la capacitat d'adaptació que el sector ha demostrat durant 2020 per mitigar l'impacte de la COVID-19. “El turisme és un dels pilars de l'economia espanyola i, amb aquesta iniciativa, ara més que mai, CaixaBank pretén reafirmar el seu compromís amb el sector”, ha destacat Maria Alsina. A més, ha afegit que l'entitat financera “vol continuar sent una peça clau per a la recuperació de l'economia espanyola i donar suport a les necessitats específiques d'aquest sector fonamental per al país”.

Després d'haver superat la fase regional, Catalonia Hotels & Resorts es pot convertir, dins de la seva categoria, en guanyadora dels premis Hotels & Tourism de CaixaBank a nivell nacional. El jurat seleccionarà dos finalistes per premi, un de les quals serà el guanyador en cadascuna de les categories d'aquesta tercera edició dels guardons. La decisió final es farà pública a la propera edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), el dia 19 de maig en l'estand que CaixaBank posarà en marxa a la fira.